• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Gewasbescherming

Gewasbescherming is een belangrijke stap in het onderhouden van uw tuin. Er zijn namelijk tal van bestrijdingsmiddelen te vinden, maar door gebruik te maken van de juiste bescherming kunt u een hoop ongemakken voorkomen. Het beschermen van uw gewassen kan op deze wijze zelfs belangrijker zijn dan het weg nemen van plagen in de tuin, omdat voorkomen immers beter is dan genezen! Daarom zijn er gelukkig verschillende manieren te vinden om uw gewas te beschermen, waarvoor u bij Tuincentrum Goessens aan het juiste adres bent. 

Verschillende manieren van gewasbescherming

Er zijn altijd verschillende bestrijdingsmiddelen te vinden, maar voordat u hiervoor kiest kunt u eerst bekijken of de plant wel op de goede plaats staat. Als een plant al niet goed groeit, staat deze vaak op de verkeerde plek. Dat kan te maken hebben met de grond die te nat of te droog is, of de standplaats is wellicht te zonnig of te donker. Weet u zeker dat het hier niks mee te maken heeft, en wilt u uw gewas beschermen tegen verdere schade? Dan kunt u bij ons uiteraard ook terecht voor de juiste middelen. Lees echter altijd de gebruiksaanwijzing en vraag onze medewerkers om advies.

Waar kunt u uw gewas tegen beschermen?

Verschillende ongedierte kunnen schade aanrichten aan uw gewassen. Afhankelijk van de soorten planten die u heeft kan uw tuin vatbaar zijn voor verschillende plagen. Zo kunt u denken aan:

  • Luizen
  • Rupsen
  • Mollen
  • Muizen
  • Groter ongedierte

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat deze geen ruimte vinden bij uw planten. Wanneer deze plagen echter al in uw tuin te vinden zijn, is het helaas te laat om het gewas te beschermen. Dan is het zaak om de plagen zo snel mogelijk te doen verdwijnen en daarna uw planten te beschermen tegen volgende uitbraken. 

Gewasbescherming Tuincentrum Goessens

Bezoek Tuincentrum Goessens voor meer informatie over gewasbescherming

Er zijn verschillende manieren van gewasbescherming, zowel op natuurlijke basis als op chemische basis. Zo kan het voor uw gewassen al voldoende zijn om deze af te dekken, zodat ongedierte geen kans krijgt om hierbij te komen. Dit is al een hele veilige en natuurlijke oplossing, waarmee u veel resultaat kunt behalen. Echter hangt het uiteraard van de precieze problemen af wat de juiste oplossing kan zijn. Weet u niet zeker wat precies uw gewassen teistert? Maak dan een foto, dan denken wij met u mee! 

Gewasbescherming Tuincentrum Goessens

Tot ziens bij Tuincentrum Goessens voor gewasbescherming en nog veel meer

U bent van harte welkom in ons tuincentrum voor meer informatie over gewasbescherming en persoonlijke adviezen. Van dinsdag tot en met zondag zijn wij geopend en vindt u bij ons tal van mogelijkheden om uw gewassen te beschermen. Ook als u last heeft van verschillende plagen vindt u bij ons de juiste middelen. Raadpleeg voordat u overstapt op deze middelen altijd de handleiding en vraag onze medewerkers om advies. Heeft u vragen, of wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 053/62.32.32, of door een mail te sturen naar [email protected]. Tot ziens bij Tuincentrum Goessens!